August 5, 2018

Cara Banyakkan Susu Badan

Nak tahu Cara Banyakkan Susu Badan? Banyak benda kita bole buat sebagai Cara Banyakkan Susu Badan. Ada yang masuk akal, ada yang tidak. Semua cara ini boleh dicuba oleh semua ibu-ibu yang sedang menyusukan anak. So kat sini saya nak kongsikan 4 jenis Cara Banyakkan Susu Badan.

Cara Banyakkan Susu Badan | Set Menyusu Shaklee



Cara Banyakkan Susu Badan


1) Pam susu atau perah susu dengan kerap


Cara Banyakkan Susu Badan yang pertama ini adalah pam susu dengan lebih kerap. Contohnya pam untuk setiap 2 jam atau 4 jam mengikut jadual kerja masing-masing. Boleh mulakan pam susu seawal selepas bayi berumur sebulan atau lepas habis pantang. Sebab ada yang cuti materniti selama 2 bulan sahaja. Ada yang 75 hari dan tak kurang juga 3 bulan. Jadi, boleh mula buat stok awal.

Untuk surirumah tidak digalakkan pam. Kerapkan penyusuan secara terus sahaja. Sebab baby kan 24 jam dengan kita.

2) Power pumping


Boleh juga buat power pumping sebagai salah satu Cara Banyakkan Susu Badan. Waktu yang sesuai adalah waktu malam jam 12 hingga 3 pagi macam tu. Power pumping ni khas untuk rangsang hormon susu supaya hasilkan banyak susu sahaja. Bukan terus-terus susu jadi banyak tau.

3) Ambil makanan yang boleh merangsang susu (milk booster)


Boleh ambil pelbagai jenis makanan yang dipercayai merangsang penghasilan susu badan. Makanan yang popular untuk Cara Banyakkan Susu Badan ini adalah:

4) Set Menyusu Shaklee


Cara Banyakkan Susu Badan | Set Menyusu Shaklee

ESP Shaklee membantu membekalkan protein kepada ibu menyusu untuk kekal kenyang dan bertenaga untuk menyusukan baby. Protein juga salah satu elemen yang diperlukan untuk menghasilkan susu. Cukup protein ibu, inshaAllah cukup protein baby.

Alfalfa Shaklee terkenal sebagai salah satu milk booster paling popular kerana ia mengandungi galactagogue yang dipercayai mampu membantu dalam penghasilan susu ibu. Ia juga bagus untuk ibu kekalkan peranakan untuk sentiasa ketat dan maintain "anak dara".

Ostematrix Shaklee adalah sebagai tambahan sumber kalsium yang sangat diperlukan dalam penghasilan susu. Kita semua tahu yang kandungan kalsium di dalam susu adalah yang paling tinggi. Jadi, sangat sesuai untuk mengambil Ostematrix Shaklee ini. Ia juga bantu melegakan sakit pinggang dan badan ibu yang lenguh akibat menyusukan baby.

Dapatkan ia dari HQ terus ke pintu depan rumah anda dengan klik : 

Dapatkan konsultasi secara percuma, klik : 

Nak diskaun 25%? Klik : 

Sekian update tentang Cara Banyakkkan Susu Badan.

No comments: