April 10, 2018

Set Mengandung Shaklee : Vitamin Asas Untuk Ibu Hamil

Alhamdulillah saya disahkan mengandung anak ke-empat dan sekarang dah pun masuk ke minggu yang ke-28 inshaAllah. Alang-alang saya ambil Set Mengandung Shaklee : Vitamin Asas Untuk Ibu Hamil, suka saya nak share kat semua juga.

Set Mengandung Shaklee : Vitamin Asas Untuk Ibu Hamil



Apa produk yang saya ambil semasa saya mengandung kali ini? Alhamdulillah juga ini kali kedua saya mengandung dengan mengamalkan Set Mengandung Shaklee ini. Kali ini lebih special memang saya tak ambil langsung vitamin di klinik.

Sebab apa yang saya ambil ini mempunyai nutrisi yang sama dan inshaAllah lebih baik lagi. Saya dah pun consult dengan doktor dan dia setuju saya teruskan saja dengan Set Mengandung Shaklee : Vitamin Asas Untuk Ibu Hamil ni sebenarnya. Hehe.

Okay, tanpa buang masa lagi, ini adalah produk yang terkandung dalam set ini :

Set Mengandung Shaklee : Vitamin Asas Untuk Ibu Hamil

Apa kebaikkan setiap produk dalam Set Mengandung Shaklee ni? Okay, mari saya explain satu persatu ya.

ESP Shaklee

Ia bantu membekalkan keperluan protein harian (take note : kita perlukan 84g protein sehari. ESP bagi 28g sehari. So, balance campur dengan ayam, ikan, daging, keju dan macam-macam lagi sumber protein lain yang kita boleh sebat. Hehe.)

Tahu kan? Protein juga membantu untuk menyokong pertumbuhan dan perkembangan bayi dalam kandungan inshaAllah.

Set Mengandung Shaklee - ESP Shaklee

Vitalea Iron Formula

Specialnya multivitamin Shaklee ni, dia dah include sekali zat besi. Selalu kan kalau kita pergi klinik, kita akan dapat obimin dan tablet zat besi ni asing-asing.

Memang terkenal lah zat besi ni sangat membantu dalam pembentukkan sel darah merah sekaligus mengelakkan kita dari mendapatkan masalah anemia (kurang sel darah merah atau Hb low).

Set Mengandung Shaklee - Vitalea Shaklee


Vita C Shaklee

Tahu kan? Vitamin C sebenarnya sangat membantu untuk zat besi dan asid folik diserap sebaik mungkin oleh badan kita. Sebab tu lah selalunya jika kita dapat zat besi (iron tablet) dan asid folik, kita akan dapat sekali vitamin C ni.

Selain itu kan, vitamin C juga membantu dalam :
  • penghasilan tisu yang baik untuk bayi
  • penjagaan kesihatan kardiovaskular (jantung) ibu
  • penghasilan tulang dan otot ibu dan bayi
  • mengelakkan risiko kelahiran pra-matang

Banyakkan fungsi vitamin C ni. Rugi kalau tak ambil sekali per set.

Set Mengandung Shaklee - Vita C Shaklee

OmegaGuard

Kandungan Omega-3 dalam OmegaGuard ni memang semua orang dah tahu kan. Selalu saja kita nampak Omega ni keluar dalam iklan nak-nak iklan susu bayi. So, kat sini saya nak mention lagi yang Omega-3 sangat membantu dalam pertumbuhan dan perkembangan otak bayi.

Omega-3 ni terdiri daripada DHA dan EPA. Ha, selalu dengar kan 2 nama ni? Hehe. Bukan setakat bantu otak saja, tapi dia banyak lagi kelebihan lain macam :
  • Bantu tajamkan penglihatan ibu dan bayi
  • Bantu kuatkan otak, mata dan sistem saraf bayi
  • Bantu kuatkan jantung, sifat anti-radang dan sistem imuniti bayi
  • Bantu kurangkan risiko alergi pada bayi
  • Bantu kurangkan risiko pre-eklampsia
  • Bantu stabilkan hormon ibu
  • Bantu elakkan kelahiran pra-matang juga tau

Set Mengandung Shaklee - OmegaGuard Shaklee

B-Complex

Asid folik yang kita kena ambil dari awal usia kandungan tu adalah salah satu jenis vitamin B sebenarnya. So, Shaklee punya ni dia gabungkan beberapa jenis vitamin B untuk kita semua dapat kesan yang optimum dengan pengambilan B-Complex ni.

Yang kat klinik tu hanya 1 jenis vitamin B saja. Itu yang membezakan kenapa best ambil B-Complex ni berbanding hanya ambil sejenis vitamin B saja.

Gabungan vitamin B ni sebenarnya boleh bantu untuk elakkan risiko bayi kita lahir dengan tiub neural. Saya nak explain pun ngeri, jadi kalau semua nak tengok, cuba google : tiub neural ni apa benda sebenarnya.

Set Mengandung Shaklee - B Complex Shaklee

OsteMatrix

Last but not least ini adalah antara produk kegemaran saya bila saya disahkan hamil. Huhu. Sebab memang produk ni banyak sangat membantu saya atasi masalah-masalah yang saya hadapi masa hamil anak pertama dan kedua dulu.

Masalah sembelit, simpul biawak (betis bengkak), sakit pinggang dan pinggul dapat saya atasi dengan mengambil produk ni bersama-sama Set Mengandung Shaklee : Vitamin Asas Untuk Ibu Hamil yang lain.

Set Mengandung Shaklee - Ostematrix Shaklee

Memang best. Alhamdulillah asbab ambil set ni tempoh mengandung saya untuk anak ketiga dipermudahkan. InshaAllah juga untuk kandungan yang ke-empat ini juga. Untuk awak semua dapatkan set ini, boleh saja hubungi saya di talian : 012 367 2560

Atau klik saja gambar di bawah ini untuk pembelian online secara terus dan sampai ke rumah anda. Nanti contact saya untuk tahu cara pengambilan dan waktu makan sahaja. Lebih mudah kan?

Set Mengandung Shaklee : Vitamin Asas Untuk Ibu Hamil

Jom kita usaha untuk perbaiki tahap kesihatan semasa hamil bersama-sama inshaAllah. Nak dapatkan diskaun pada harga ahli dan pendaftaran keahlian, klik saja pada nombor telefon saya okay. 

No comments: