October 18, 2017

Cara Menghilangkan Keputihan Dengan Cepat

Assalammualaikum dan selamat sejahtera. Apa khabar? Semoga sihat senantiasa ya. Okay saya nak kongsikan tentang Cara Menghilangkan Keputihan Dengan Cepat. Saya tahu ramai yang ada masalah keputihan ini kan?

Cara Hilangkan Keputihan Dengan Cepat


Sebab saya sendiri pernah mengalami masalah keputihan ini. Jadi, saya terpanggil untuk kongsikan dengan korang semua cara yang senang untuk hilangkan ia dengan cepat. Okay sebelum tu saya nak bagi info sedikit.

Keputihan ini ada 2 jenis:
Normal = yang tidak berwarna dan tidak berbau.
Tidak normal = yang berwarna (kuning atau hijau), berbau kuat, rasa gatal.

Yang normal selalunya akan keluar pada sebelum atau selepas kita datang haid. Yang mana ia akan hilang dengan sendirinya.

Yang tak normal ini yang bermasalah. Senantiasa ada. Berbau pula tu dan membuatkan kita dalam keadaan sangat tak selesa. Ya lah, rasa basah saja kat bawah tu. Kadang tu boleh sampai satu badan bau lain. Rasa malu kan?

Saya pernah kena yang teruk tu. Lepas saya cuba Cara Menghilangkan Keputihan Dengan Cepat ini, alhamdulillah saya dah boleh ucapkan selamat tinggal kepada keputihan yang tak normal ini. Hehe.

Antara cara yang saya gunapakai untuk hadapi masalah ini adalah :

1) Elakkan makanan yang tinggi gula dan beryis

Ini nombor satu yang kita kena buat. Ucapkan selamat tinggal kepada semua makanan yang ada gula terutamanya pencuci mulut. Makanan yang mengandungi yis juga wajib dielakkan.

Tahu kan? Yis dan gula bantu dalam mengembangkan bakteria jahat.

2) Lap selepas ke tandas dan sentiasa tukar pantiliners

Kena rajin untuk lap atau tukar bahagian kemaluan kita selepas menggunakan tandas untuk kekalkan keadaan yang kering.

3) Cuba masukkan bawang putih

Kepada yang berani untuk cuba, boleh buat. Hehe. Kupas seulas bawang putih, cucuk tengah-tengah dan masukkan jarum dan benang. Setelah tali diikat, habiskan apa yang telah kau mulakan semua benda ini.

4) Amalkan pengambilan supplemen secara konsisten

Supplemen yang saya amalkan sepanjang usaha untuk menghilangkan keputihan dengan cepat adalah:

  • Alfalfa
  • Garlic
  • Vitamin C
  • Vitamin B
Boleh beli secara online dari Shaklee HQ di sini : Set Keputihan Shaklee

Alhamdulillah setelah mengamalkan supplemen secara konsisten dengan dos yang betul dan tips yang diberikan di atas, keputihan saya berjaya diatasi dan kurang satu masalah saya. Hehe.

Mencari supplemen di atas ke? Boleh hubungi saya untuk dapatkannya ya berserta dengan konsultasi eksklusif sehingga masalah keputihan ini tidak lagi menjadi masalah.



Jom tonton hasil kompilasi dari aktiviti Bisnes Online Shaklee.

Cari Pengedar Shaklee area anda? >>> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Nak Beli Shaklee Online Terus Dari Shaklee HQ >>> Cara Beli Shaklee Online

Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online

No comments: