January 5, 2017

Resveratrol Dan Interferon Mampu Rencat Sel Kanser Merebak

Assalammualaikum. Apa khabar? Selamat pagi! (Sebab tulis entri ni pagi. Hihi.) Semoga semua sihat senantiasa ya. Kali ni nak kongsi tentang Resveratrol Dan Interferon Mampu Rencat Sel Kanser Merebak.

Vivix Shaklee dan Nutriferon Shaklee

Wah tajuk. Kemain! Huhu. Pertama-tama saya memang bukan doktor. Saya hanya mahu memberikan awareness tentang perlunya kita tambahbaik kesihatan kita yang sekarang. Walaupun masih sihat, kita upgrade bagi supersihat - maksudnya kurangkan risiko jangkitan penyakit. Gitu. Naikkan % dia. Bukan 100% haa. Tu kebal nau.

Sebab kita masih perlu jatuh sakit. Macam demam selsema batuk tu. Sebagai kifarah dosa. Tapi yang kita nak elakkan ni adalah penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, kencing manis, darah tinggi dan paling kena elak adalah kanser / barah. Nauzubillah.

Ok, as per research yang telah memenangi anugerah Nobel pada 2004, kajian mendapati resveratrol mampu memanjangkan Telomere. Apa tu Telomere?

X = kromosom. Gambar kecil tu sel DNA.
Basically, telomere ni penyambung antara kromosom-kromosom untuk menjadi sel DNA kita. Kromosom ni bentuk X. Dia kat hujung-hujung X tu. Makin panjang, makin panjang usia kita, makin kukuh sel DNA kita. Kenapa kena jaga sel DNA?

Sebab jangka hayat sel ni hanya 120 hari. Akan mati dan akan terbina balik. Yang terbentuk balik ni baguslah, tapi kalau yang dah mati dah biarkan sel DNA kita ni lompong-lompong. 

Haaaa! Masa tu lah sel kanser ni buat kerja. Dia menempel kat tempat lompong tu dan dengan segera dia merebak ke seluruh sel DNA. Eh benda jahat mestilah kuat. Sebab tu kita kena kuatkan badan untuk lawan benda jahat.

Nauzubillah. Semoga kita dihindari dari penyakit ini.
Ada lagi satu kajian yang menyatakan resveratrol juga mampu merencat pertumbuhan sel kanser ni. Since dia dah kuatkan telomere tu, inshaAllah dia juga bantu kuatkan rantaian sel DNA kita dan membuatkan sel kanser stuck untuk merebak. Semakin konsisten kita ambil resveratrol, inshaAllah peluang untuk bertambah sihat juga cerah. Semuanya atas usaha kita dan juga Allah s.w.t.

Baca lanjut >>> Bagaimana Vivix Shaklee Berfungsi? 

Jadi, apa interferon mampu buat? Ambil resveratrol saja tak boleh ke? (Amboi sombongnya ayat. Huhu.)

Interferon pula bertindak untuk "wake up call" kat sel darah putih supaya membina tembok untuk elak segala jenis virus masuk ke dalam badan. Ala, macam cerita perang zaman Rom tu. Kan istana dia punya tembok tinggi-tinggi, besar, panjang. Untuk elak musuh masuk. Musuh dapat masuk jugalah tapi % yang masuk tu kuranglah dari yang tak ada tembok. Betul ke betul?

Tengok tembok istana tinggi tu.
Ha, macam tulah dia block dalam badan. Hihi.
Haa gitulah serba sedikit tentang bagaimana Resveratrol & Interferon Mampu Elak Sel Kanser Merebak. Alhamdulillah, ada Produk Shaklee yang mengandungi 2 benda alah ini iaitu Vivix Shaklee dan Nutriferon Shaklee. 


Bagusnya produk Shaklee ia dirumus dengan bahan tambahan lain yang tolong boost up kepenggunaannya. Dan Shaklee dah patenkan 2-2 produk ni. Tiada kat tempat lain.

Baca >>> Hadiah Percutian Ini Buatkan Ibu Mereka Sempena Hari Ibu Sedunia

Sekiranya berniat untuk dapatkan Produk Shaklee secara delivery, boleh hubungi saya di talian : 012-3672560.




Saksikan kompilasi aktiviti team kami dan pencapaian dalam Bisnes Online Shaklee


Cari Pengedar Shaklee area anda? >>> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Nak Beli Shaklee Online Terus Dari Shaklee HQ >>> Cara Beli Shaklee Online

Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online

No comments: