December 10, 2016

Set Menyusu Shaklee Melengkapkan Keperluan Nutrisi Ibu Dan Anak

Assalammualaikum dan selamat sejahtera. Apa khabar? Alhamdulillah saya sihat untuk menulis entri kali ini. Semoga awak semua juga sihat. Ok, kali ini saya nak kongsi tentang bagaimana Set Menyusu Shaklee Melengkapkan Keperluan Nutrisi Ibu Dan Anak.

Set Menyusu Shaklee Melengkapkan Keperluan Nutrisi Ibu Dan Anak

Since saya dah masuk alam penyusuan selama hampir 5 tahun (9 Mac 2017 nanti) dan telah menghadiri kursus laktasi 20 jam pada tahun 2015, suka saya nak share tentang perkara ni yang baby akan dapat 100% nutrisi lengkap melalui susu ibu. InshaAllah.

Set Menyusu Shaklee Melengkapkan Keperluan Nutrisi Ibu Dan Anak
Kandungan nutrisi susu ibu

Valid untuk baby 6 bulan ke bawah sahaja dan selepas 6 bulan, kena mula bagi makan kan. Sebab utamanya as per research, kandungan zat besi (iron) akan menurun. Zat besi dan susu memang tak boleh nak match. Ada, tapi sikit. Sebab tu kena mula beri makan kat baby umur 6 bulan ke atas.

Set Menyusu Shaklee Melengkapkan Keperluan Nutrisi Ibu Dan Anak
Kebaikan susu ibu (klik image utk besarkan)

Ok lah, sebab baby dapat cukup nutrisi ni, dah kenapa kena ambil Set Menyusu Shaklee Melengkapkan Keperluan Nutrisi Ibu Dan Anak untuk lengkapkan keperluan nutrisi ni?

Sebenarnya set ini untuk si mama. Ya, sebab mama yang kena makan. Hihi. Ok ok kita cerita ikut kajian sains ya untuk bagi mudah faham kenapa semua ini terjadi. Chewah!

Since baby ambil semua nutrisi dari susu, dari mana susu dapatkan perfect nutrition? Dari pemakanan mama lah yang paling utama. Kalau mommy makan cukup serat, cukup karbohidrat, lemak, protein semua, alhamdulillah inshaAllah cukup.

Tapi kalau mama macam saya yang suka nau jajan, coklat-coklat, suka fast food ni, mana nak cekau nutrisi tu? [tutup muka]

Tahu kan apa akan jadi kalau susu tak dapatkan nutrisi tu dari pemakanan, dia akan absorb dari badan mami. Since susu banyak % kalsium, dia akan tarik kalsium dari tulang-tulang mama dan nutrisi-nutrisi lain. Sebab itulah mama akan rasa simptom-simptom macam ni:
  • Cepat rasa letih
  • Cepat penat
  • Cepat lapar
  • Cepat ngantuk
  • Sakit-sakit sendi
  • Gusi berdarah
  • Cepat jatuh sakit
  • Emosi terganggu
Pernah rasa kan? Oh first time mother ya? Ha, takut ke takut? Huuu...saya dah pernah rasa, seriau oooo...macam nak tumbang je. Nak nak masa puasa. Macam zombie dah. Haha.

Sebab itulah paling utama kita cukupkan nutrisi dalam badan kita. InshaAllah breastfeeding journey kita akan berjalan dengan smooth. InshaAllah mampu hingga baby umur 2 tahun atau lebih.

Selain tu, ada kelebihan lain juga mengambil set ni, iaitu:
  • Bantu Banyakkan Susu Untuk Tandem Nursing
  • Bantu Senang Membuang Air Besar
  • Bekalkan Tenaga Untuk Menyusu Waktu Malam
  • Bantu Untuk Kurus Dan Cepat Kenyang
  • Bantu Hilangkan Stres Ketika Menyusu
Sekiranya berminat untuk membuat pembelian Set Menyusu Shaklee Melengkapkan Keperluan Nutrisi Ibu Dan Anak, bolehlah rujuk di sini : Cara Beli Set Menyusu Shaklee Online.

Set Menyusu Shaklee | Pengedar Shaklee Online

Untuk beli di kawasan berdekatan anda >>> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online

No comments: