December 13, 2016

Set Menyusu Shaklee Cara Elakkan Stres Semasa Menyusu

Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Apa khabar? Semoga semua pembaca sentiasa sihat hendaknya. Kali ni saya nak kongsi tentang Set Menyusu Shaklee Cara Elakkan Stres Semasa Menyusu.

Set Menyusu Shaklee Cara Elakkan Stres Semasa Menyusu


Biasalah baru lepas bersalin, penat tak hilang lagi meneran, luka pun basah lagi, jalan kena slow-slow, lapar lagi. Haaa...memang segala mak nenek emosi lah datang kan. Suami silap tune sikit, habisss. Haha.

Bersalin normal ke bersalin secara pembedahan ke sama saja. Beza luka kat mana je. Azab juga 2-2 nak bangun, nak jalan, nak dukung anak lagi. Nak nak anak 3-4 kg. Azab! Huhu.

Set Menyusu Shaklee Cara Elakkan Stres Semasa Menyusu

Saya pernah bersalin secara normal dan ceaserean. Anak pra-matang pun pernah. Kena jaundis memang 3-3 kena. Huhu. Bertapa kat hospital tu memang lama. Yang sulung sebulan juga stay sebab nak tunggu berat naik & jaundis turun. Yang 2nd dapat antibiotik dan masuk balik hospital sebab jaundis tinggi. Yang 3rd dekat 2 minggu juga sebab jaundis. Hoho.

Memang stresssssss sangat! Sampai menangis. Orang tua-tua kata tak baik nangis-nangis masa pantang. Boleh bentan. Tapi masa tu dah tak mampu nak berfikir secara waras kan. Nangis kat husband. Huhu. Bukan dia boleh buat apa pun. Suruh sabar je la kan. Haha.

Tapi memang memori kan. Balik rumah sambung lagi kena menyusu bangun waktu malam. Nak kena adjust bila waktu makan, bila waktu nak mandi, bila nak urut, bertungku semua. Nak pam susu lagi. Kang lambat sikit, baby meraung pula. Stres lagi. Huhu. Nak susun masa dengan baby. Kadang tu serba tak kena.

Jadi, saya rasa saya perlukan sesuatu untuk mengurangkan masalah stres saya. Ya lah, stres saja susu drop, macam saya stres saja bengkak susu, sebab blank apa nak buat. Huhu. Nangis woo kalau demam berbisa tu. Menggigil-gigil.

Nak ke nak, kena ambil supplemen untuk support kekurangan nutrisi yang menyebabkan stres. Bagi lega saraf-saraf dan otot yang duk tegang bila stres. Bagi relax, bagi rasa puas tidur walaupun hanya tidur sekejap.

Pernah tau saya tertidur 2 jam saja tapi lenanya macam tidur 8 jam. Bangun tu segar saja. Macam rasa rehat yang cukup. Sedap lah nak buat kerja-kerja yang patut. Nak menyusu pun bertenang saja. 

Apa set yang saya ambil? Set Menyusu Shaklee ni lah. Alhamdulillah macam-macam benefit yang saya dapat.

Set Menyusu Shaklee Cara Elakkan Stres Semasa Menyusu

Rasa-rasa sedang alami apa yang telah saya alami ni, bolehlah hubungi saya untuk pembelian di : 012-3672560.


Nak Beli Shaklee? --> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Nak Beli Shaklee Online? --> Beli Produk Shaklee Online

Nak Daftar Ahli? --> Daftar Ahli Shaklee

No comments: