December 12, 2016

Set Menyusu Shaklee Bekalkan Tenaga Untuk Menyusu Waktu Malam

Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Apa khabar? Semoga semua pembaca blog ini dalam keadaan sihat senantiasa. Ok kali ini saya nak kongsikan tentang Set Menyusu Shaklee Bekalkan Tenaga Untuk Menyusu Waktu Malam. Haa, best kan? Hihi.

Set Menyusu Shaklee Bekalkan Tenaga Untuk Menyusu Waktu Malam


Biasalah lifetime as a new mother. Dah tahu pasal Growth Spurts kan? Boleh baca kat sini : Growth Spurts - Baby Kerap Menyusu, Saya Tak Cukup Susu Ke?

Memula tu memang struggle lah nak nak first time mother. Memang penat, letih, tak cukup tidur semua. Nak pula baby bangun tiap 2 jam punya style. Pula tu jenis tidur lama waktu siang, malam berjaga saja, memang boleh meroyan punya. Hehe.

Saya tahu sebab saya juga melalui pengalaman yang sama. Nak nak dah 3 orang anak ni, 3-3 lain lain ragamnya. Huhu. Memang masa dalam pantang tu emosi cepat betul terganggu. Sebab pertukaran hormon juga tu. Sedikit sebanyak memang banyaklah affected. Kalau orang tak faham, dia kata kita mengada-ngada, bentanlah, meroyanlah. Huhu.

Sebab tu para suami kena kuat fizikal dan mental masa ini. Kena bagi sokongan padu punya. Kalau macam suami saya yang memang tak boleh nak teman bangun tengah malam bersama-sama tu, tak boleh nak buat apa lah. Redha saja. Kena faham, suami saya bekerja sendiri. Nanti siang penat juga kan. Tapi kadang-kadang je bagi peluang. Eh?

Kantoi pula dah kisah kami. Hihi. Ok lah sambung balik pada tajuk utama. Nak bangun malam-malam untuk menyusu dan mengepam ni memanglah kena guna tenaga yang banyak kan. Ngantuk sangat. Cepat letih punya.

Tak kan tak ambil apa-apa untuk boost up tenaga? Inilah yang saya nak cadangkan, apa kata awak ambil Set Menyusu Shaklee Bekalkan Tenaga Untuk Menyusu Waktu Malam ni. InshaAllah, boleh bantu segarkan badan means tak ada lah rasa letih yang amat masa bangun malam-malam tu.

Set Menyusu Shaklee Bekalkan Tenaga Untuk Menyusu Waktu Malam

Bila kita bangun dengan mood yang baik, hati yang tenang, jiwa yang bersih, inshaAllah proses penyusuan pun akan jadi tenang. Baby merasai emosi ibunya dengan sentuhan (pelukan) dan melalui susu.

Baby pandai tau. Sebab dia dah duduk dalam perut kita 9 bulan kan, semua emosi kita dia tahu. Bila kita bertenang, inshaAllah dia juga turut tenang dan selesa. Bila kita bangun tak cukup rehat, baby pun akan mengamuklah sebab rasa tak comfort. Jelas?

Testimonial Set Menyusu Shaklee Bekalkan Tenaga Untuk Menyusu Waktu Malam

Jadi, sekiranya berminat nak buat pembelian, bolehlah hubungi saya di talian : 012-3672560. Atau nak beli secara online terus? Boleh klik link ini : Cara Beli Set Menyusu Shaklee Online. Sekian.

Set Menyusu Shaklee | Pengedar Shaklee Online


Saksikan kompilasi aktiviti team kami dan pencapaian dalam Bisnes Online Shaklee


Cari Pengedar Shaklee area anda? >>> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Nak Beli Shaklee Online Terus Dari Shaklee HQ >>> Cara Beli Shaklee Online

Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online

No comments: