December 15, 2016

Cara Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Dengan Set Menyusu Shaklee

Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Apa khabar? Semoga semua sentiasa dalam keadaan sihat ya. Ok, kali ni saya nak kongsi tentang Cara Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Dengan Set Menyusu Shaklee.

Cara Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Dengan Set Menyusu Shaklee


Adalah satu impian bila kita berjaya dapatkan berat badan yang ideal selepas bersalin. Kan? Nak nak yang naik sampai 20kg masa mengandung tu, lagilah nak berat asal sebelum pregnant kan? Saya tahu sebab saya dah 3 kali pregnant, 3 kali bersalin. Huhu.

Dan tahu kan cara yang paling senang nak kurus balik adalah berpantang dengan betul dan menyusukan baby kita sendiri. Haaa...macam mana tu?

Zaman sekarang dah lebih senang berbanding tahun 2012 masa saya first time bersalin. Heee. Sekarang makanan berpantang dah ada delivery service. Memang senang untuk yang berpantang sendiri. Kalau yang berpantang dengan mak atau mak mertua tu, pun senang. Ada org jaga. Lagi strict lagi bagus.

Nanti berpantang betul-betul buat. Cari tukang urut yang berpengalaman untuk yang bersalin normal atau pembedahan. Senang ambil yang ada buat pakej tungku, tangas, mandi, urut dan pakaikan bengkung. Ambil set yang uruskan baby pun best. Semua kena sediakan duit je. Plan awal lah. Simpan sikit-sikit. Tak ada lah nanti ketap gigi nak bayar. Huhu.

Untuk penyusuan susu ibu juga. Get ready. Kalau boleh pergi awal-awal kelas antenatal. Kelas penyusuan ibu. Cari info. Prepare fizikal dan mental awal-awal. Inform suami untuk support dari awal sampai baby umur 2 tahun. Tahu kan? Bila kita menyusukan baby kita boleh hilang banyak kalori. Haa bonus tu!

Since menyusukan baby ni akan buat kita cepat lapar (akibat kehilangan kalori tu), masa inilah kita kena prepare apa yang kita perlu makan. Kalau nak turun 20kg, janganlah makan macam nak tambah lagi 5kg. Huhu. Boleh kunyah-kunyah salad atau buah-buahan yang sesuai. Buat overnight oat ke. Haaa...sedap pun sedap!

Minum air kena banyak tau. Saya tahu mesti ada yang dalam pantang tak dibenarkan minum air banyak-banyak takut urat kembang. Ketahuilah itu semua mitos dan tengok balik berapa "banyak" yang dikata tu? Memang kita kena ambil at least 2.5L air masak / suam sehari. Bila minum banyak air, kita akan kurang craving.

Since kita akan kehilangan banyak darah, banyak tenaga, struggle dengan luka bersalin dan nak handle baby yang bakal banyak ragam, saya nak suggest untuk kita ambil Set Menyusu Shaklee.

Cara Kurus Dan Cepat Rasa Kenyang Dengan Set Menyusu Shaklee

Kenapa?

Set ini bantu untuk:
  • Lengkapkan keperluan nutrisi yang kita sangat perlukan untuk build up balik kesihatan badan.
  • Bekalkan tenaga untuk mengharungi kehidupan baru bersama baby.
  • Bantu banyakkan pengeluaran susu untuk plan 2 tahun.
  • Boleh kenyangkan perut dalam jangka masa lama dan kurangkan rasa craving tu.
  • Bonus : bantu senangkan pembuangan air besar.
Saya dah ambil ni sejak 4 tahun lepas dan alhamdulillah, saya memang continue sampai sekarang sebab saya berjaya kurangkan 10kg selepas bersalinkan anak kedua dan ketiga! Dah lah turun, maintain tak naik balik pula tu. Siapa tak suka kan? Hee...

Rasa-rasa dah prepare nak hadapi semua ni awal-awal, bolehlah order Set Menyusu Shaklee ni dengan hubungi di talian: 012-3672560.


Nak Beli Shaklee? --> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Nak Beli Shaklee Online? --> Beli Produk Shaklee Online

Nak Daftar Ahli? --> Daftar Ahli Shaklee

No comments: