December 2, 2016

5 Kelas Cara Buat Bisnes Online Dari Mentor Bisnes Saya

Assalammualaikum. Apa khabar semua? Alhamdulillah saya sihat. Ok, kali ni saya nak kongsi benda best baik punya. 5 Kelas Cara Buat Bisnes Online Dari Mentor Bisnes Saya yang membuatkan saya berada di tahap sekarang ni.





Alhamdulillah. Saya bersyukur dapat join kelas Cara Buat Bisnes Online ni. Walaupun selalu kena ketuk, kena smash, kena setepek kat muka. Itulah juga caranya untuk kita terus bergerak ya dak? Huhu. Kalau smooth saja sorang-sorang, excellent sangat tu.

Ok lah tak nak buang masa lagi. Inilah antara kelas yang pernah saya belajar dari mentor bisnes saya dan saya apply kepada protege saya.

1) Kelas untuk mulakan Bisnes Shaklee

Bila dah register dan berniat untuk buat Bisnes Shaklee ni, awak boleh pilih nak buat secara offline atau online. Lepas tu saya akan guide ikut cara masing-masing. InshaAllah mudah faham. Shaklee kan orang dah kenal. Tinggal nak sebarkan sahaja.

2) Kelas belajar buat blog

Bila dengar pasal blog (kalau nak buat bisnes secara online), mesti dah terbayang macam-macam kan? Bunyi macam susah saja. Nak kena mengarang lagi, nak kena cari idea, nak kena tepek gambar.

Alah, dulu baca novel setebal kamus, ok saja. Siap boleh berangan lagi kan. Karangan masa peperiksaan memang dapat A sokmo. InshaAllah boleh sangat berblogging ni. Bukan susah. Tulis karangan saja pun. Hehe.

Jangan risau, masuk team TEA Shaklee saya, inshaAllah saya guide cara paling mudah nak hadam.

3) Kelas buat marketing

Yang ni special guidance dari group saya hanya khas untuk yang Daftar Ahli Shaklee di bawah naugan TEA Empire. Macam-macam cara, macam-macam kaedah yang awak boleh guna. InshaAllah mudah kerja awak nanti.

4) Kelas teknik close sales

Yang ini ilmu yang tak dapat kat mana-mana ni. Ilmu mahal hasil bertapa dengan mentor Shaklee saya dan beberapa kelas lain yang saya gabungkan dan beri secara percuma dan cara mudah nak faham. InshaAllah, dari tiada sales, akan berganda lepas di ajar.

5) Personal business coaching

Dalam semua kelas yang saya pergi, saya lebih suka kelas yang one-to-one. Walaupun pergi membuta tuli entah apa dalam fikiran otak, tadah sajalah kena ketuk ke, kena smash ke, kena brainwash ke.

Sebabnya, dengan personal coaching, ilmu yang disampaikan lebih padat, lebih faham, lebih ada komunikasi dari ramai-ramai. Saya ni pemalu orangnya kalau ramai-ramai. Hihi.

Eh? Kata tiada meeting? Awak, ini meeting nak ajar awak buat bisnes. Bukan meeting yang duduk ramai-ramai lepak bersama sambil kira berapa kepala dah masuk sistem piramid tu. Ini meeting kasi ajar itu Cara Buat Bisnes Online sampai pandai dan boleh apply untuk bisnes lain juga. Best ke best?



Saksikan kompilasi aktiviti team kami dan pencapaian dalam Bisnes Online Shaklee


Cari Pengedar Shaklee area anda? >>> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Nak Beli Shaklee Online Terus Dari Shaklee HQ >>> Cara Beli Shaklee Online

Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online

No comments: