October 20, 2016

Set Pencuci Shaklee Untuk OCD

Assalammualaikum. Apa khabar? Saya sihat alhamdulillah. Hee. Eh ni saya nak share benda best ni. Benda penting untuk orang yang sukakan kebersihan. Apa dia? Set Pencuci Shaklee Untuk Orang Yang Menghidapi Obessive Compulsive Cleaner (OCC atau OCD).

Set Get Clean Pencuci Shaklee OCD



Alkisahnya hari tu tertengok 1 reality show. Cerita pasal penghidap OCD ni berkumpul dan jadi sukarelawan untuk bersihkan rumah orang yang suka kumpul barang (orang putih panggil hoarders).

Betapa mereka menjadikan masalah mereka kepada perkara yang baik. Memang sorang ni berazam nak bersihkan Britain tu dengan kawan-kawan dia.

Ok, stop pasal reality show tu. Awak boleh tengok kat Astro channel 707 - Travel Living Channel. Hehe.

Ok, apa yang saya perasan dalam reality show itu, ada seorang ni nama dia Hailey, dia sangat sukakan peluntur. Dia ada masalah dengan mindset yang semua benda ada kuman. Hanya peluntur sahaja yang boleh basmi semua kuman-kuman tu.

Percaya tak dia pakai sebotol peluntur sehari untuk bersihkan rumah dia. Hari-hari! Huhu. Sampai dia lut dengan bau peluntur tu. So, bila dia gunakan peluntur dengan kadar yang banyak bila bersihkan rumah / kawasan rumah orang lain, orang tu sampai terbatuk-batuk dan berair mata sebab tak tahan bau peluntur tu.

Nampak tak bahayanya kesan peluntur? Itu belum lagi bersentuhan direct. Huuuu.

So, kat sini saya nak share lah Set Pencuci Shaklee yang sangat:
  • Jimat.
  • Tahan lama.
  • Lembut pada tangan.
  • Berbuih lama.
  • Mesra kanak-kanak.


Manfaat lain yang dijanjikan oleh Shaklee:
Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin


Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
  • Basic H (hanya gunakan separuh sahaja)


Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


Best ke best Set Pencuci Shaklee ni? Selamat pun selamat. Bagi saya yang penting sangat dia sangat mesra pengguna. Hilang satu kerisauan possibility jangkitan penyakit kekal (contoh: asma dan alergik).

Saya pengguna set ini sejak 2 tahun lepas since saya mencari yang tak cepat habis sebab nak jimat duit dan yang tak guna bahan kimia terlarang. Hee. Alhamdulillah tak pandang brand lain dah.

Kalau awak pun macam saya, bolehlah buat order kat sini.

No comments: