September 14, 2016

Produk Shaklee First Aid Wajib Di Rumah Saya

Sejak elnino menjelma, anak-anak asyik buat rotation je. Rotation apa? Demam-batuk-selsema. Huhu. Kelam-kabut mak anak tiga ni. So, apa yang saya buat bila jadi macam ni? Ok, marilah saya ceritakan tentang Produk Shaklee First Aid Wajib di rumah saya.

Produk Shaklee First Aid





Hari tu (hujung bulan 5) Adam warded (18 hari) diikuti oleh Hani (3 hari). Nasib baik Ayesha punya antibodi kuat. Mungkin sebab Adam masih bayi senang kena jangkitan, Hani pula kat sekolah pun bergilir-gilir berjangkit.

So, nak tak nak perlulah ada "first aid kit" compilation sendiri kat rumah. Dah perlu prepare apa perlu buat bila dorang sakit balik.

Ubat doktor ada je dalam peti ais. Adam ni batuk-batuk bukan boleh bagi pun kan. Jadinya, ummi dialah kena makan segala macam ubat dan supplemen untuk pass kat dia. Hani & Ayesha senang je. Inject je ubat kat mulut. Hehe.

Produk Shaklee First Aid

So, inilah ala-ala first aid kit saya. Benda perlu ada di rumah. Banyaknya budak kecil nak kena makan?! Eh, tak lah. Actually yang anak saya punya Chewable Vit-C dan Nutriferon saja. Yang lain tu saya yang makan. Since Adam yang warded dan masa tu dia belum pun masuk 6 bulan, minum susu ibu je. Jadinya, sayalah yang makan dan supply kat dia. Hee.

Ok lah, cerita sikit fungsi-fungsi Produk Shaklee kat atas ni:

OmegaGuard Shaklee - bantu flush out kahak yang bertakung kat paru-paru. Flush sama ada jadi hingus ataupun dari najis. Dan juga bantu kurangkan keradangan / infection.

Peppermint-Ginger Plus Shaklee - bantu melegakan perut dan mual-mual. Yalah selsema kan, tak berapa nak ada selera makan. Kalau masuk angin, lagi naya. So, peppermint bantu bagi reliefkan angin tu.

Garlic Complex - bantu kurangkan radang / infection nak nak kalau kahak yang dah berwarna hijau tu. Lagilah kena telan garlic ni. Masa kat hospital, bilanya nak bakar bawang putih kan? Kita bawa tablet je senang.

Sustained Release Vita C - bantu kuatkan antibodi.

Nutriferon - As a immunity shield gitu. Bantu elakkan dari kuman-kuman luar makin banyak masuk ke dalam badan.

Lecithin - nak elakkan bengkak susu saya ni. Heeee

Yang lain-lain tu biasalah ubat sapu ruam, minyak sapu perut, balm semuanya untuk kegunaan luaran saja. Perlu juga untuk saat-saat genting.

OK, kalau berminat dengan First Aid kit saya ni, bolehlah Whats App atau call saya di 012-3672560.

No comments: