September 13, 2016

Pengakuan Jujur Tentang Bisnes Shaklee

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Ok, kali ni kita straight forward sajalah ya. Huhu. Saya nak beri Pengakuan Jujur Tentang perjalanan saya dalam Bisnes Shaklee ni. Walaupun masih baru, tapi alhamdulillah bagi saya banyak juga telah saya capai.

Bisnes Shaklee


Ok, tanpa membuang masa, jemput baca timeline bawah ni. Hee...

Julai 2013 - episod daftar ahli Shaklee. Bermulalah gigih nak buat bisnes.

Oktober 2013 - naik jadi Supervisor. Ye kot. Haha. Lupa weh.

Julai 2014 - masih maintain sebagai Supervisor (Sv). Maklumlah malas-malas. Ish nak bisnes tapi malas.

Disember 2014 - naik jadi Senior Supervisor (Sr Sv). Gemilang betul masa ni.

Mac 2015 - dapat bawa 1 famili naik pentas terima sijil Senior Supervisor. Sama-sama naik dengan Supervisor pertama saya. Heee. Supervisor kedua saya pun dapat award tapi beliau ambil award kat Kuantan.

Jun 2015 - dapat award pertama New Rank Achievement. Memula memang lost sangat macam mana boleh dapat ni.

Februari 2016 - masih kekal Sr Sv tapi dah ada appointed Supervisor ketiga.

Jun 2016 - sepatutnya naik pentas ambil award 21% consistency & Business Growth. Tapi tak dapat pergi sebab ada family day yang dah lama plan. Terkejut gila dapat email revision. Ingatkan tak dapat apa-apa dari 1 award. Rupanya bertambah!

November 2016 - inshaAllah layak 1 tiket National Trip ke Langkawi. Alah, Langkawi je pun. Takpe, Free! Atas hasil usaha 3 tahun ni. Hee..

Movement yang sangat slow but it keeps increasing each year. Biasalah layan biola banyak sangat. Alhamdulillah.

Ini apa yang saya achieve sejak berShaklee. Alhamdulillah. Awak lom tahu kan? Hehe. Ni lah baru nak beritahu ni.

Part bawa anak ke hulu ke hilir, dengan hujan panas semua takyah ceritalah kot kan? Awak bukan nak tahu pun semua tu. Hehe.


Nak join team saya? Whats App saja 012-3672560. I will tell you how.

No comments: