September 12, 2016

Kenapa Performance Drink Shaklee Produk Kegemaran Saya


Disebabkan dah lama tak share pasal Shaklee. So, hari ni nak share lah produk favourite kegemaran kipas susah mati yang saya suka gila consume iaiatu Performance Shaklee dan Kenapa Performance Drink Shaklee Produk Kegemaran Saya. Ngehehehe.



Since saya ni mempunyai masalah-masalah seperti:
  1. Metabolisma teramat tinggi yang menyebabkan saya ni
  2. Cepat kehilangan kalori (siapa yang pernah jumpa masa lepas bersalin Hani dan Ayesha tahulah bagaimana keadaan diri saya ketika itu) dan
  3. Cepat sangat dehydrated
Jadinya banyaklah masalah kekurangan nutrisi tu. Asyik minta ditopup je tapi berat idok le naik mencanak. Saya depressed sebab ni. Haha!

Tetiba terjumpa Shaklee ni. Nak pula dekat-dekat puasa (masa tu menyusukan Ayesha). Dulu masa puasa menyusukan Hani, kecundang banyak hari. Tapi start guna Performance ni sebagai ikhtiar, alhamdulillah walaupun kecundang idok le banyak macam masa Hani.

Dan sekarang tahun ke-4 menyusukan anak (yang ketiga pula - Adam), alhamdulillah Performance Drink Shaklee banyak membantu

  • Membekalkan tenaga kat saya.
Dulu-dulu jam 12 dah terlepet. Laa ni, jam 6 petang barulah nak rasa terlepet sangat.

  • Mengelakkan saya dehydrated dengan kadar yang cepat.
Tipulah tak haus. Kan menyusu ni. Tapi kadar kecepatan rasa haus tu berkala lah juga dari sebelum ni.

  • Terasa segar
Dah terlepet, gigil-gigil tahan lapar dahaga, nak kena menyusu lagi. Boleh meroyan weh. Start consume Performance, alhamdulillah sangat menyegarkan. Kalau tidur lepas subuh pun steady lagilah nak bangun. Takde jetlag. Ahaha!

Macam mana rasa Performance?
Ala, macam 100 plus tapi tiada gas dan berperisa orange. Ada rasa manis tapi bukan dari gula.


Nak cuba juga? Klik je image kat atas ni ok. 

No comments: