August 24, 2016

Set Menyusu Shaklee Bukan Untuk Tambah Susu

Assalammualaikum. Apa khabar? Ok lah hari ni nak share sikit ilmu pasal Set Menyusu Shaklee ni. Apa yang bagusnya? Apa fungsinya? Dah kenapa tajuk entri saya sebegitu rupa - bukan untuk tambah susu? Ha...jeng jeng jeng!

Set Menyusu Shaklee Bukan Untuk Tambah Susu




Dalam set paling asas ada:

ESP Shaklee - pembekal protein yang cukup dalam badan. Salah satu rahsia si ibu mampu kurus dengan menyusukan anak terletak di sini. Hehe.

Alfalfa - ramai dah tahu Alfalfa adalah sejenis galactagogue yang menjadi penggalak penghasilan susu.

Ostematrix - pembekal kalsium yang mana susu mempunyai kalsium yang tinggi untuk dibekalkan kepada bayi.


Ok cukuplah asasnya 3 perkara saja. Karang letak banyak-banyak, banyak benar nak kena makan ya dak? Hehehe. I know you.

Kenapa saya kata set ini bukan untuk tambah susu?
Sebab susu TAK AKAN BANYAK dengan hanya consume set ini sahaja. Faham tak ni?

Sebab tu bila beli dengan saya, saya fahamkan konsep demand & supply (d&s) dulu. So, apa guna beli set ni?

Gunanya adalah bilamana berjayanya konsep d&s tu, penghasilan susu bakal lebih meriah dengan pengambilan set ni (1).

Lebih kepada pembekalan nutrisi si ibu since bayi akan dapat 100% nutrisi dari susu ibu (2).

Nak kurus tak? (3). Mana boleh pam - makan - pam - makan - makan - makan. Makan nasi pula tiap kali makan tu. Kalau metabolisme macam saya ni senanglah.

Tahu kan? Kalau susu tu sendiri tak cukup nutrisi yang diserap dari pemakanan ibu, dia akan serap dari badan ibu pula. Terutama kalsium (4). Habislah mereput. Dapat osteoporosis. Uuuuuuu....inshaAllah ESP & ostematrix bantu cover.

Penjagaan rahim ibu (5) dengan alfalfa. Bantu merapatkan balik.

Nampak ke nampak? Bukan untuk susu je semata tau. Saya senaraikan 5 kebaikan saja dulu. 5 pun dah banyak dah ni. Inikan pula kalau tambah lagi. Kannn...

Ok lah. Jika berminat untuk mendapatkan daripada saya boleh Whats App 012-3672560.


No comments: