August 2, 2016

Set Hamil Shaklee Pilihan Saya Ketika Mengandung

Since Fateh Adamsyah si bulat ni dikandungkan dalam fasa saya berbisnes Shaklee dan saya dah pun tahu kebaikan dan keselamatan produk Shaklee, jadi tanpa toleh kebelakang, saya memang consume terus Set Hamil Shaklee.




Alhamdulillah selain masalah kesihatan yang disebabkan oleh hormon yang mana saya terhidap pelvic girdle pain (PGP) yang amat tidak menyelesakan, saya tidak berapa alami masalah lain.
Tiada alahan yang teruk, tiada masalah kebas kaki atau cramp, tiada masalah kancing gigi, tiada masalah kencing kotor, tiada masalah kencing manis.

Hb saya alhamdulillah semua atas 11. Result air gula normal. Cuma saya disahkan GBS positif yang mana saya tak mampu nak bedung pengambilan gula dan karbohidrat dalam diet harian. I love desserts and carbs so much you know. Ok ni nanti saya cerita lain.

So, apa yang saya ambil masa saya sedang mengandung?

VITALEA IRON FORMULA - as you know, Vitalea adalah multivitamin. Gabungan banyak banyak banyak vitamin. Sama macam obimin tapi ini produk natural. InshaAllah.

SR VIT C - agen antioksida dan antibodi terbaik ni. Yang ni yang bantu maintainkan Hb, bantu jaga gigi & gusi, bantu kuatkan sistem imuniti badan. Biasalah ibu mengandung kan cepat diserang penyakit virus sebab antibodi dah terbahagi 2.

B-COMPLEX - dalam vitamin B, ada asid folik. Asid folik ni dari masa perancangan nak hamil kena ambil tau. Untuk ibu mengandung macam saya dulu, ia bantu dalam proses perkembangan bayi dalam kandungan. Bantu beri bayi membesar dengan sempurna. InshaAllah.

OSTEMATRIX - yang ni paling penting nak nak kalau tak minum susu tu. Bila hamil, calcium intake kita akan berganda. Untuk persediaan menyusu, untuk kuatkan tulang, untuk elakkan sebu-sebu perut (ada magnesium). Kaki pun tak kejang inshaAllah. Saya tiada masalah kaki kejang semasa hamilkan si Adam & Ayesha dulu.

Ni je ke produk yang saya ambil? Eh of course ada lagi. Hihi. Since saya pemakan produk Shaklee yang banyak. Of course ambil yang extra set. Heee.

Saya ada ambil sepanjang episod kehamilan saya:

OMEGAGUARD - bekalkan DHA & EPA kepada saya dan Adam dalam perut. Tahu tak? Memori kita si ibu ni akan sikit-sikit mereput sebab dah bagi sikit-sikit kat anak dalam kandungan. Penting untuk kita topup balik.

ALFALFA - yang ni saya ambil masa 3rd trimester. Disebabkan anak-anak dulu ada kes prolonged jaundice, jadi yang si Adam ni prepare awal-awal. Alhamdulillah dia tak kena tahan wad langsung sebab jaundis. Turun dengan baik tapi still prolonged. Hehe.

PEPPERMINT-GINGER PLUS - yang ni produk kedua terpenting untuk ibu mengandung. Saya suka makan lambat (huhu. Sendiri salah ni.) Jadinya perut akan sebu. Memang rasa nak muntah punya. Bila ambil ni, memang terasa relief sangat.

GARLIC - saya ambil untuk kurangkan masalah keputihan. Alhamdulillah berkurang. Tapi, selagi saya tak stop ambil makanan bergula & beryis, selagi tu takkan solve lah kan. Hehe. Ok kena diet dua benda ni!

Eh banyak juga yang saya ambil kan? Huhu. Apa ada hal. Semua tu setakat dua tiga biji je. Bukannya sebotol. Untuk kesihatan saya dan anak juga kan.

Ok dah dah. Kalau berminat nak purchase, even set bajet sekalipun, boleh Whats App @ Telegram saya di 012-3672560. Kita bincang ikut bajet. Sama-sama kita menuju ke arah hidup lebih sihat. IsnhaAllah.

Your trusted SID,
Fatin Mazelan.

No comments: