February 6, 2014

5 rahsia Meal Shakes Shaklee terbongkar!

Rahsia Meal Shakes Shaklee telah terbongkar kerana beberapa perkara. Sebelum tu kita korek 5 jenis nutrisi yang mungkin tercicir dalam pemakanan anak kita.
Sel badan manusia terhasil daripada protein yang mana menjadikan protin adalah makanan asasi yang bantu tingkatkan perkembangan kesihatan badan. Sumber protein boleh didapati dalam produk haiwan seperti tenusu, telur, makanan laut dan daging. Ia juga boleh dihasilkan daripada kekacang, sayur-sayuran dan bijirin.


Kalsium membantu memperkuat tulang dan gigi. Nutrien ini amat penting dalam beberapa tahun awal untuk bantu perkembangan tulang. Makanan yang mempunyai tinggi kalsium adalah susu rendah lemak, keju dan yogurt.


3. Fiber
Semua manusia termasuk kanak-kanak amat memerlukan fiber untuk membantu sistem pencernaan berfungsi dengan baik.


Anti-oksidan adalah agen pertahanan tubuh badan untuk bantu menghalang agen perosak yang boleh merosakkan sel dalam badan. Tambahkan pemakanan anak anda dengan makanan yang kaya dengan anti-oksidan seperti almond, buahan beri, sitrus, lobak, bayam, tomato dan capsicum.


Diet kanak-kanak sering kekurangan zat besi yang mana ia sejenis mineral yang membawa oksigen ke dalam darah dan bantu membekalkan tenaga kepada kanak-kanak. Rangsang zat besi dalam diet anak anda dengan daging, ikan, telur, sayur berwarna gelap dan buahan kering.


Kita sebagai ibu bapa pasti bimbang ketidakcukupan zat dan mineral anak-anak semasa mereka sangat memerlukannya ketika proses perkembangan dan tumbesaran sedang berjalan.

Dan ini berita baik untuk anda kerana Shaklee ada menyediakan produk yang lengkap dengan protein, kalsium dan fiber iaitu Meal Shakes Shaklee. Mengandungi 38% protin dan kalsium serta 4% fiber, faktor membuatkan pemakanan anak-anak menjadi lengkap.

Meal Shakes Shaklee - kenapa anak tak mahu makan

Akan ada satu fasa di mana anak-anak anda mempunyai beberapa masalah seperti berikut:
 • Kurang selera makan.
 • Tidak suka makan sayur atau buah-buahan.
 • Selalu sembelit atau cirit-birit.
 • Mudah dijangkiti selsema dan batuk.
 • Terlebih atau terkurang berat badan.Masalah-masalah seperti ini menjadikan kita sebagai ibu bapa risau dan kadang-kadang hampir pening untuk menyelesaikannya. Kini, anda tak perlu terlalu risau kerana Meal Shakes Shaklee dicipta khas untuk menangani masalah-masalah di atas.

Meal Shakes Shaklee diperkaya dengan pelbagai vitamin dan mineral serta ekstrak sayur-sayuran dan buah-buahan membuatkan ia kaya dengan protein, kalsium dan fiber. Adalah dimaklumkan, produk tenusu hampir tiada anti-oksidan dan zat besi kerana kedua-dua ini boleh musnah dalam segala produk tenusu. Jadi, anda boleh dapatkan ia daripada buah-buahan yang mungkin digemari anak-anak anda.

Jom kita tengok apa kelebihan Meal Shakes Shaklee: 1. Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal.
 2. Diperkaya dengan kalsium, magnesium dan protein bagus untuk perkembangan tulang.
 3. Bagus untuk otak kerana mengandungi kolina.
 4. Sebagai salah satu medium untuk mendapatkan berat badan ideal untuk kanak-kanak - yang obes tak akan lebih obes, yang kurus akan dapatkan yang ideal.
 5. Kerana rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti.
 6. Anak tak mudah kerap jatuh sakit.
 7. Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak.


Selain bermanfaat, ia juga amat mudah disediakan. Lebih menjimatkan masa kita untuk menyediakannya tanpa perlu bersusah-payah.

Meal Shakes Shaklee

Dan lebih baik lagi jika pelbagaikan resepi untuk anak-anak anda seperti menggabungkan meal shakes bersama buah-buahan. Minuman seperti smoothies atau ice blended. Lebih menarik kan?

Sekarang jom kita tengok testimonial pelanggan yang berpuas hati menggunakan Meal Shakes Shaklee untuk anak mereka.

Meal Shakes Shaklee


Meal Shakes Shaklee

Alhamdulillah. Mereka sangat berpuas hati. Jangan tak tahu, orang dewasa juga boleh mengambil Meal Shakes Shaklee.

Jika anda berminat untuk mencubanya untuk melihat perubahan ketara terhadap anak-anak anda, boleh hubungi saya di nombor yang tertera. Hanya dengan RM120 (termasuk kos penghantaran/pengeposan) dan mampu bertahan sekitar sebulan hingga ke 2 bulan, inshaAllah anda akan berpuas hati seperti pelanggan di atas. =)

Meal Shakes Shaklee | Pengedar Shaklee Ampang

Cari Pengedar Shaklee area anda? >>> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Harga Produk? >>> Senarai Harga Produk Shaklee

Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online

No comments: