October 13, 2013

Sebiji Vita-Lea Shaklee, doktor pergi jauh.

Kalau kawan-kawan perasan, saya selalu duk sebut pasal Vita-Lea IronFormula atau singkatannya Vita Lea Shaklee kat Facebook saya. Saya selalu sebut Tun Mahathir pun ambil multivitamin ni. Tapi, pasti ramai yang macam tak tahu apakah itu VitaLea ni kan?


Vita Lea Shaklee ni sebenarnya sejenis multivitamin. Multivitamin tu secara logik akalnya adalah gabungan pelbagai jenis vitamin yang disatukan menjadi satu. Dalam kes ni, Vita-Lea lah jadi mangsanya tu.

Secara saintifiknya, ini info-patut-tahu tentang Vita Lea ni.
  • Dulu (90 tahun lepas) ia dalam bentuk cecair, sekarang teknologi ubah jadi tablet.
  • mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari sayuran dan buah-buahan, 12 jenis vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan RDA.
  • Tablet dia bewarna hijau. Itu adalah spirulina.


Tengok, Vita Lea Shaklee catat REKOD DUNIA:
  1. multi-vitamin dan mineral pertama tercipta di dunia.
  2. Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia larut dalam air dan dalam tubuh manusia.
  3. Dipilih sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN oleh Center of Science dalam Public Interest pada tahun 2000.


Set minda kita: Benda bagus. Bila kita makan, kita akan dapat aura bagus. Kita juga akan jadi bagus. Bagus dari segi kesihatan.

Ini kelebihan-manfaat-kebagusan pengambilan Vita Lea Shaklee:
  • penambahan tenaga segera
  • membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran
  • pelengkapan nutrisi
  • keupayaan sistem produktif
  • sangat membantu metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  • elemen penting pada sel tubuh
  • melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati


Jika anda rasakan anda berdiet yang kurang seimbang, anda boleh tambah multi-vitamin ini sebagai pemakanan diet harian anda. Boleh bantu seimbangkan nutrisi yang diperlukan badan anda.

Jika anda rasa ingin kesihatan yang sangat bagus tapi kurang mampu beli Set Kesihatan Optimum tu, anda boleh ambil set paling bajet iaitu Vita Lea Shaklee dan ESP Shaklee. Gabungan multi-vitamin dan protein. Gabungan hebat untuk tubuh badan anda.

Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita Lea selama setahun, mampu kurangkan 65% risiko sakit jantung.

Nampak tak kebagusannya? 

InshaAllah anda juga bakal merasainya jika dan hanya jika anda membuka langkah untuk mengambilnya. Taklah, saya tak paksa. Kesihatan anda, anda yang jaga ya dak?


Jika ada apa-apa kekurangan atau lebih info yang anda perlukan,

Pengedar Vivix Shaklee | Pengedar Shaklee Online

Cari Pengedar Shaklee area anda? >>> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Harga Produk? >>> Senarai Harga Produk Shaklee

Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online

No comments: