July 20, 2013

Set Kesihatan Optimum set untuk jejaka tampan segak bergaya.

Ini kami panggil Set Kesihatan Optimum. Sebab ini rangkuman nutrisi yang badan kita perlukan dari segi kesihatan jantung, otak, tulang, imunisasi, saluran darah, kulit. Senang cerita semua yang merangkumi kesihatan badan.

set kesihatan optimum

Saya rasa ramai orang kat luar sana berfikiran Shaklee ni jual produk bias kepada wanita saja ke? Produk kesihatan untuk lelaki takde ke? Ish Shaklee ni. Bias sungguh!

Dengan menyusunya, mengandungnya, bersalinnya, pantangnya. Bila pula lah si lelaki merasai semua tu? Okay. Jangan risau. Ini saya kenalkan salah satu produk yang sang jejaka yang segak bergayatampanmachoyang sihat nak terus sihat, yang sakit nak jadi sihat dan semua yang berkenaan dengan jejakalah.

Okay, ada 4 produk yang digabungkan untuk jadi Set Kesihatan Optimum ini.


Apa fungsi B-complex ni sampai kita kena ambil dia?
  1. Dia tukarkan makanan kepada tenaga. Badan kita perlu tenaga kan.
  2. Mengurangkan simptom kemurungan (depression) dan tekanan (stress). Bila kat pejabat kita buat banyak kerja, kita stress. Balik rumah (yang berkeluarga) tengok rumah macam chaos, kita stress. Tak baik tau. Boleh cepat dapat hipotensi. Boleh cepat mati. Hehe.
  3. Meningkatkan fungsi otak. Bila kita nak buat kerja, kita perlu gunakan otak. Bila dah tepu, kita mesti lost. Jadi kenalah clearkan sikit.
  4. Galakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat. Bila otak sihat, jantung pun akan pam darah yang sihat dan akan salurkan ke seluruh badan. Jadi kita dapat tenaga. Darah dah cantik, DNA jadi cantiklah. Tak mahu ke?



Kenapa pula kena makan Chewable Vita-C Plus ni? Ish!

  1. Sebagai anti-oksidan semulajadi. Bila kita makan apa saja yang sedap, perut jadi tak best. Jadi, kita perlukan ini untuk stabilkan dan buang mana-mana yang tak berkenaan.
  2. Kekalkan intergriti sel. Hari-hari sel baru akan dihasilkan dalam badan kita. Dengan vitamin C, kita boleh kekalkan pembentukkannya secara lebih baik.
  3. Menolong kurangkan simptom alergi. Pasti ada saja yang alergi pada makanan laut, bulu-bulu seperti bulu kucing, susu, telur atau apa saja yang berkaitan. Tak teringin ke nak makan dan pegang semua tu?
  4. Menguatkan gigi, gusi, tulang dan saluran darah. Well, ini fungsi vitamin C yang diketahui ramai. Tipu lah kalau tak tahu. Ini penting okay!


Dah ada Vita-C, Vita-Lea Iron Formula untuk apa pula?!
  1. Menyokong sistem pembiakan. Ha! Untuk yang berkahwin sahaja! Yang belum berkahwin, ini persediaan.
  2. Pertumbuhan dan penggantian sel. Tadi vitamin C untuk kekalkan sel. Ini untuk bina dan baiki sel supaya lebih baik. Hebat tak mereka bergabung tenaga? Meletup!
  3. Meningkatkan kecerdasan mental dan imun dari jangkitan. Ya! Ini yang kita mahu! Mental sihat, akan ramai kawan. Kawan-kawan demam, kita inshaAllah imun (jugalah) babe!
  4. Menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan. Siapa yang rasa tak terkawal pengambilan pemakanan beliau, mohon jasa baik, ambillah supplemen ini. InshaAllah akan menjadi terkawal.


Cukuplah atas tu. ESP Shaklee ni kenapa masuk list?

  1. Awet muda. Tak mahu ke? Umur 30 orang ingat 18 lagi. Tak mahu?
  2. Baik untuk prostat. Errr...incik Google please!
  3. Pembekal tenaga. Yang kat atas jana dan menghasilkan tenaga. Yang ini dia seduce untuk jana dan hasilkan tenaga. Senang tak?
  4. Membaiki pigmentasi dan memori. Mental dah sihat, kita baiki lagi supaya lebih baik. Tak bagus jadi pelupa ni.

Haa...nampak tak kerjasama 4 produk ini untuk jana kesihatan anda? Nak lagi bagus, anda tambahkan amalan rohani. Kalau roh kita cukup makan, ada pula supplemen untuk kuatkan jasad, kita akan jadi lagi hebat daripada Iron Man, Superman, Spiderman, Batman dan semua Marvel superhero! InshaAllah!

Kalau tak puas hati dengan informasi di atas dan masih perlukan konsultasi yang percuma, boleh hubungi saya di 
Pengedar Vivix Shaklee



Cari Pengedar Shaklee area anda? >>> Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Harga Produk? >>> Senarai Harga Produk Shaklee


Nak Daftar Jadi Ahli? >>> Borang Daftar Ahli Shaklee Online

3 comments:

Dash Aris said...

Lelaki kalo minum ESP ni pasti kulit cantik. Mane yang banyak jerawat inshaAllah kurang dah.
Suami segak, isteri lebih tertawan. ha ha..

Para suami perlu ambil set ni :)



Mr.S said...

Macam mana mau order?
Dah lama cari pengedar Shaklee ni..

Fatin Mazelan said...

Mr.S, boleh hubungi saya di talian 012-367 2560 atau emel saya di fatinmazelan@gmail.com.

Jika di facebook, boleh pm page Ummul Hani Shop.

Terima kasih. =)