July 20, 2010

Lebih bagus jadi guru sementara di sekolah atau terima jadi permenant di ofis swasta tu?

Ok. Aku konfius. Sambung master pula ke?

Oh! Bila nak bayar yuran konvo ni. Korang tolong bayarkan boleh? Nanti aku transferkan duit.

Aku sedang menguruskan department shipping.

7 comments:

Misal Zarith said...

oiii,ko nk smbg master?ke ko dpt keje da?

Fatin Mazelan said...

tak sambung LAGI. ngah keje ni. but part time. tapi bos aku tu ada ura2 nak suh aku full time. juz dia kata tak berbaloi lah nanti sebab x kena ngan bidang aku.

Anonymous said...

salam.sambung la master.buat degree baru 3 tahun kan..

Fatin Mazelan said...

ermm...duit~ dan terasa belum mampu berdaya saing.

Anonymous said...

wat mase ni xyah la nak smbung blaja...
majoriti org yg ade master keje x setaraf dgn kelulusan...
kang keje memilih sgt plak...

tp bile ade master xmemilih keje,membazir waktu belaja plak...
so,gunekan ape yg ade je smentara nk bina idup...

dah denga byk cte kan??
dah besa pjg still duk bwh tanggungan parents...

mdc said...

this is your turning point. topik ni u kena pikir betul2. pikir jauh. ku rasa kalo buat degree 3 tahun tak cukup lg ilmu didada. student medic buat degree 6 tahun + setahun prep baru bleh jd doktor. di kelantan, parents cukup b'syukur kalo anak2 nak belajar tinggi2. sampai phd lg bagus. diorang sanggup gadai tanah. pasal value ilmu itu teramatlah tinggi. janji anak2 tak lupa tanggungjawab sbg seorang anak. pasal duit ni, rasanya every parent mesti dh buat preparation utk anak2.tak pon at least utk anak sulung. paling penting if nk smbg master kenalah sanggup b'korban. biarlah kawan2 dh kerja pon takpe. belajarlah sampai tepu ilmu didada...then baru kerja.

kakak lina said...

kakak lina mengomen lagi:
kalo dah sampai tahap aku, aku memilih utk jadi cikgu sementara..ader time dgn family...baru terase skg..mase aku time umur ko pun aku xterpikir utk jadi cikgu...mase tu nak try sume, nak wat mcm2 ...tp skg baru rase yg aku sbnrnyer suke jer mgajar2 nih..hehe ..thts life , dh lps baru tau...