June 10, 2010

Lagenda Budak Setan filem mengarut


Untuk aku yang tak pernah baca novel itu. Im not deserved to critic the film as well. But i need it!!

Ini filem yang betul-betul membazir duit aku. Kepada yang menangis tengok filem ini, lebih baik kau nangis tengok cerita drama 1 Liter of Tears. Lagi superb! Adaptasi juga.

Kebanyakkan scene yang ada, pengarah shoot pada bahagian muka. Kadang-kadang penuh 1 muka, kadang-kadang macam orang tu ada dahi sampai bibir bawah je. Ikut kata Anis (2010), pengarah ada cakap sengaja shoot begitu. Gila tak lawa! Orang tu punya kedut-kedut, dengan muka Lisa Surihani paksa nangis gila nampak!

Ada 1 scene, bunyi burung gagak bercampur-baur dengan lagu tema. Gila huduh! Then, part Ayu mati. Bunyi baby nangis tapi terang-terang kau tunjuk baby tu tengah tidur. Tak kena langsung!!

Aku tak faham beberapa scene yang dimasukkan. Im not gonna to comment it. Anis sibuk terangkan pasal novel LBS tu. Aku anggukkan aje. Yelah! Tak baca!

Apa yang buat aku sengaja membara nak tulis review ni adalah sebab rakan-rakan aku yang baca novel LBS pun kata tak mengancam. So aku yang memang tak suka filem-filem sebegitu apatah lagi.

Serius membazir. Kalau tak kerana hajat Anis nak tengok LBS ni before dia berangkat ke Terengganu, sampai bila-bila pun aku takkan tengok. Even ditayangkan di Astro sekalipun. Dalam pada tu, ada hati nak ada part 2. For me as well, better jangan ada part 2 itu.



p/s : baik tengok The A-Team or Karate Kid!!!


5 comments:

khai said...

sama la dengan aku. bohsan gila.

Fatin Mazelan said...

hahaha. kau pun terpengaruh gi tgk...??

Nazrin Saad said...

lain kali beli la cd fatin.

Acid said...

ah. demmit.
tak jadik aku nk g tgk.

Fatin Mazelan said...

good.