December 2, 2009

Aku menang RM10,000.00!!!!

Betul! Aku menang. RM10,000.00.

Mamat indon call nombor Celcom aku. Baru tadi. Menggunakan private number. Aku angkat. Bahasa percakapan cover-cover bahasa indon kau. Buduhnya aku jika percaya. Kau ulang-ulang apa yang kau cakap. Sebab aku hanya diam dan mengatakan ya sahaja. Tiada excitement di situ. Sebab aku lupa! Hahaha.

Kau minta aku nombor akaun untuk kau masukkan 10ribu itu. Aku menyatakan aku tiada satu pun akaun bank. Hahaha. Kena tipu dengan aku balik. Bila kau tanya bagaimana mahu masukkan wang itu jika tiada akaun? Aku jawab tak apa lah. Tak nak. Kau terus letak.

Kau tak rasa yang kau ni buduh ke? Hahaha. Mat indon oi. Ini kerja sampingan kau ya. Patutlah selalu lepak KLCC. Pakai i-Phone. Lepas tu jadikan negara ini negara kau ya. Bila amah kena celur air panas. Punya berontak kau kat negara sendiri.

Orang Malaysia pun satu. JANGAN kau percaya calling-calling itu jika kau tak pernah sertai program Power Roots itu. Eh! Setahu aku sekarang mana ada program Power Roots tu?

8 comments:

::SizuKa:: said...

salam,

aku pun pernah kena.sengal tahap gaban. siap pakai private number lagi. cis. jgn mudah percaya. good. ko pekena dia balik..wakakakkak~

Fatin Mazelan said...

hahaha tak sempat nak kenakan lagi..aku blurr...hoho
so aku ya kan sambil sengih sorang2...hahaha

ayap said...

wah!best la kau dapat 10ribu..boleh jadi student paling kaya di ukm.
tapi sayang kau tak terima tawaran indon tu~

Fatin Mazelan said...

kalau terima..bukan aku yg dpt rm10,000. dia yg dpt duit...
eh eh...tak2..takde duit pun dlm akaun aku..ahaha
tapi kalau bagi...nanti dia keep updating ada masuk duit ke x...hohoho

ayap said...

aku rasa mamat indon tu syok kat kau kot..haha

qe-runk said...

fatin yg cool~
pndai ko kne kn die balik..

len kali..ko gayut je lama2..
ko pusing2 ayt..
ko kn dak teater..blakon la skit=p

adib said...

skarang mmg de la peraduan power root tu... anda boleh jd jutawan musim kedua.... tp kalo agak2 xpenah beli power root tu... jgn la jd sepandai2 tupai melopat plop.... hohoho... betol x encik patin? huhu~

Fatin Mazelan said...

ayap : mungkin kot. sebab bila aku cite kat bf aku. dia minta no.fon mamat tu. nak maki. tapi no. tu private..sad~

kamel : aku BLUR time tu..nak wat excited pun leh lupa...hahaha dia pun dgr aku ckp cm xcaya je..asek ulang-ulang...

adib : sy bukan encik. sy cik. hehehe