November 19, 2008

Superptuih! dan transit kaler margenta

Actually pementasan ni dah lama tapi baru sekarang dapat gambar-gambarnya...ni untuk Festival Teater UKM [FTU]


Title : Superptuih! & Transit Kaler Margenta
Date : 18 Julai 2008 [Jumaat]
Place : kat Panggung Seni UKM jah....
Memories : gua berubah after pementasan ni....
ni merangkap siblings aku...kiri Helium, kanan Ptuih!

aku sebagai Maseh Dara.
scene yg PALING di benci oleh ak dan Ptuih!
Pementasan ini sungguh kami gigih. Dengan hanya kurang 2 bulan, erm...for exact sebulan lebih sikit je, kami gigih. Susah. Berat sangat cerita ni. Penghayatan watak antara kami masih lemah. Nak-nak pembawakan absurb. Matilah.
Ptuih! seorang anak yang suka memberontak. Helium sangat bijak tetapi telah dimanipulasi oleh bapak. Maseh Dara. seorang anak yang agak lurus bendul. Ikut saja apa kata bapak walau diperkosa oleh bapaknya sekalipun kerana berpegang pada konsep patuh arahan bapak.
Oh! Susah ok. Aku yang keras ni lakonkan watak tu. Huish~ memang dah tak nak pegang watak tu dah la. Sampai bila-bila. Then, sampai sekarang aku dipanggil Maseh Dara. Dang! Hehe.

4 comments:

wAn aLiaA mUrsyidA said...

ooopppssss...
mr hafish...
hahahahaaaaaaaaaaa....
pape pown..
watak maseh dara. akan diingati smpai ble2...
heheheheeeeeeeeee..
=D
jgn marahh kak fatinn..

iqaraz said...

sedey baca blog ko pasal topic nih...huhuh

sejak ble lak FATIN FASEHAH BINTI MAZELAN ada bakat terpendam lak nih....

dulu tyme nak soh cakap kat depan pon ..lari satu kg.....kuikuikui....gurau je...

~papaya~

mE~!! said...

fatin fasihah ok~!!

adib said...

wahhh.... artis upenye cik patin neh.... lalalala...