September 1, 2014

Jom bersyukur

Sejak dua tiga hari ni saya asyik terfikir-fikir pasal bersyukur ni. Bukan Encik Syukur ya. Huhu. Ni syukur atas pemberian tuhan. Apa yang kita faham tentang syukur? Kenapa perlu bersyukur? Apa akibat tak bersyukur? Semua kena tahu kan.

jom bersyukur


August 7, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalammualaikum. Dah lama tak update sini...heee kali ni nak cerita pasal episod Syawal bersama famili. Lama saya tak cerita pasal famili kat sini kan. Meh saya tunjuk sikit gambar-gambar sepanjang seminggu beraya.

KAMI!

July 17, 2014

Resepi Ayam Masak Kicap Jawa style

Assalammualaikum. Hai! Lama tak jengah blog ni. Bersawang dah. Tapi saya tahu ada silent reader kan? Kan? Kan? (perasan je) hehe.

Saya nak share resepi ayam masak kicap jawa style - ilmu khas daripada mak mentua saya. Bak kata husband saya, kalau umur mama tak panjang, dah takde orang nak diwariskan resepi ni.

February 6, 2014

5 rahsia Meal Shakes Shaklee terbongkar!

Rahsia Meal Shakes Shaklee telah terbongkar kerana beberapa perkara. Sebelum tu kita korek 5 jenis nutrisi yang mungkin tercicir dalam pemakanan anak kita.