September 17, 2014

Monolog Dalam Diri

1. Kenapa isu makanan sunnah vs. supplemen ni tak habis lagi? Saya hormat keputusan awak. Awak juga perlu begitu. Bukan dengan percubaan menutup periuk nasi orang walau dengan secebis ayat.

2. Saya bukan pemakan makanan sihat yang tegar. Saya paling suka benda manis. Suka makanan yang kena goreng. Jadi rasanya saya perlukan nutrisi untuk cover up mana yang terkurang. Sebab tu saya pilih Shaklee.

3. Kenapa masih suka tawar-menawar padahal boleh dapat harga yang fix? Jadi ahli. Tak perlu dah nak nego nego. Itu harga tetap. Kalau ada yang jual lagi rendah, pi je report kat Shaklee. Sebab jual-beli tu dah jadi HARAM. Takyah nak kesian sangat dengan orang yang tak tahu hukum tu.

September 6, 2014

Resepi Garlic Bread

Hai kawan-kawan! Kali ni saya nak kongsikan resepi cara membuat krim bawang putih (garlic cream) untuk disapu ke atas roti, lalu jadilah garlic bread! (baca dengan nada koko krunch).


September 1, 2014

Jom bersyukur

Sejak dua tiga hari ni saya asyik terfikir-fikir pasal bersyukur ni. Bukan Encik Syukur ya. Huhu. Ni syukur atas pemberian tuhan. Apa yang kita faham tentang syukur? Kenapa perlu bersyukur? Apa akibat tak bersyukur? Semua kena tahu kan.

jom bersyukur


August 7, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalammualaikum. Dah lama tak update sini...heee kali ni nak cerita pasal episod Syawal bersama famili. Lama saya tak cerita pasal famili kat sini kan. Meh saya tunjuk sikit gambar-gambar sepanjang seminggu beraya.

KAMI!

July 17, 2014

Resepi Ayam Masak Kicap Jawa style

Assalammualaikum. Hai! Lama tak jengah blog ni. Bersawang dah. Tapi saya tahu ada silent reader kan? Kan? Kan? (perasan je) hehe.

Saya nak share resepi ayam masak kicap jawa style - ilmu khas daripada mak mentua saya. Bak kata husband saya, kalau umur mama tak panjang, dah takde orang nak diwariskan resepi ni.